Gids: Netflix met VPN kijken

Netflix deblokkeren met ExpressVPN: 40+ landen getest

De meeste sites vermelden ExpressVPN als een van de topopties voor Netflix, maar hoeveel internationale bibliotheken ontgrendelt het daadwerkelijk? Ontdek de resultaten van onze tests hier.

Author: Tomas Mazowski
Bijgewerkt: 12 september, 2023
Does ExpressVPN Unlock Netflix?

Welkom terug bij een nieuwe aflevering van onze gloednieuwe artikelserie. Hier testen we en nemen we een diepgaande kijk op VPN's, waarbij we onthullen welke internationale Netflix-bibliotheken ze kunnen ontgrendelen.

De VPN van vandaag is ExpressVPN, een vrij oude en gevestigde VPN bekend om zijn intuïtieve gebruikersinterface en nadruk op het bieden van geweldige verbindingsnelheden, ongeacht waar je woont.

Hoewel het vaak wordt vermeld als een van de top VPN's voor Netflix op veel recensiesites, is deze reputatie verdiend? Op basis van onze bevindingen, ja! ExpressVPN werkt echt goed met Netflix en ontgrendelt alle belangrijkste catalogi. Van de meer dan 40 landen die we hebben getest, slaagde ExpressVPN erin in totaal veertien internationale bibliotheken te deblokkeren. Lees verder om precies te ontdekken welke dat zijn.

ExpressVPN in één oogopslag

VPN aanbevolen door Flixboss
Beoordeling 4.5 / 5.0 4.5 / 5.0 4.5 / 5.0 4.5 / 5.0 4.5 / 5.0
Prijs, maandabonnement: €11.99 / maand
Prijs, abonnement van 6 maanden: €9.25 / maand
Prijs, abonnement van 12 maanden: €6.18 / maand
Limiet op aantal apparaten: 8 apparaten
Gratis proefperiode / geld-terug-garantie: Ja, 30 dagen
Deblokkeert Amerikaanse Netflix: Ja
Tomas Mazowski ExpressVPN is een uitstekende keuze voor het streamen van Netflix. Het ontgrendelt alle belangrijkste Netflix-bibliotheken en veel van de kleinere.

Probeer ExpressVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Werkt ExpressVPN met Netflix?

Het korte antwoord is "ja, dat doet het", maar laten we niet op de zaken vooruitlopen. Voordat we software op onze computer installeren, beginnen we meestal door contact op te nemen met de klantenservice van de VPN. Het idee is om hun mening te krijgen over hoeveel Netflix-bibliotheken hun app kan deblokkeren en deze informatie later te vergelijken met onze eigen bevindingen.

Helaas waren de reacties van ExpressVPN enigszins terughoudend. Ze wilden geen exact aantal of lijst geven, maar suggereerden alleen dat "de meeste van de belangrijkste Netflix-catalogi" toegankelijk zouden moeten zijn.

Hoewel we meestal een specifieker antwoord op deze vraag prefereren, waren ze in ieder geval zelfverzekerd over hun Netflix-deblokkeercapaciteiten. Met dat als ons startpunt gingen we verder en downloadden de applicatie, klaar om onze lijst met landen door te nemen.

Hoe we VPN-services testen op compatibiliteit met Netflix We gebruiken een eenvoudige testmethode, met als doel de acties van een gemiddelde gebruiker te repliceren zonder gebruik te maken van uitgebreide maatregelen of complexe oplossingen.

De VPN-service die wordt onderzocht, wordt geïnstalleerd op onze Windows-machine en we gebruiken Chrome om de capaciteit te bepalen om Netflix te deblokkeren in een lijst van landen met een diverse verzameling films en series. Deze lijst, bestaande uit ongeveer 40 landen, blijft consistent voor alle VPN-services die we testen. Voor elk land op de lijst maken we verbinding met de VPN en streamen we een film of serie van Netflix die toegankelijk is in het geteste land, maar niet op onze huidige locatie (Zweden). Wanneer Netflix het gebruik van VPN detecteert, proberen we verbinding te maken via een andere server binnen hetzelfde land, vaak zijn er meerdere servers beschikbaar, of zoeken we hulp bij de klantenservice. Landen waar Netflix met succes wordt gedeblokkeerd, worden aangegeven met een groen vinkje, terwijl landen waar het geblokkeerd blijft, worden gemarkeerd met een rood kruis.

Ontgrendelt ExpressVPN de grootste en belangrijkste Netflix-bibliotheken?

De belangrijkste bibliotheken zijn degene die we als cruciaal beschouwen voor de VPN om toegang tot te verlenen - met andere woorden, de bibliotheken die de nieuwste, meest populaire en beste titels bevatten.

Duitsland Niet meer geblokkeerd
Frankrijk Niet meer geblokkeerd
Japan Niet meer geblokkeerd
Verenigd Koninkrijk Niet meer geblokkeerd
Verenigde Staten Niet meer geblokkeerd

ExpressVPN ontgrendelt alle belangrijkste Netflix-bibliotheken. Tijdens onze tests hebben we met succes verbinding gemaakt en Netflix in al deze regio's gedeblokkeerd. Bovendien bood elk van deze landen meerdere serverlocaties, met een minimum van drie in elk, waardoor we, als we zagen dat één server was geblokkeerd of trage snelheden tegenkwamen, gemakkelijk konden overschakelen naar een andere server. Het aantal alternatieve servers is belangrijk om op te merken, omdat Netflix het verkeer in de gaten houdt en af en toe servers blokkeert die zijn geassocieerd met VPN-providers. Het is niet ongewoon dat je moet experimenteren met verschillende servers totdat je er een vindt die werkt, zelfs wanneer je de top-tier VPN's gebruikt.

Hoeveel andere Netflix-regio's ontgrendelt ExpressVPN?

Deze lijst bevat alle landen die niet een van de hierboven geteste hoofdregio's zijn. Hier kunt u meestal toegang krijgen tot meer gespecialiseerde of lokaal relevante inhoud.

Argentinië Blijft geblokkeerd
Australië Niet meer geblokkeerd
België Blijft geblokkeerd
Brazilië Niet meer geblokkeerd
Bulgarije Blijft geblokkeerd
Canada Niet meer geblokkeerd
Chili Blijft geblokkeerd
Colombia Blijft geblokkeerd
Denemarken Blijft geblokkeerd
Estland Blijft geblokkeerd
Filipijnen Blijft geblokkeerd
Finland Blijft geblokkeerd
Griekenland Blijft geblokkeerd
Hongarije Blijft geblokkeerd
Hongkong SAR van China Niet meer geblokkeerd
Ierland Blijft geblokkeerd
India Niet meer geblokkeerd
Israël Blijft geblokkeerd
Italië Niet meer geblokkeerd
Kroatië Blijft geblokkeerd
Letland Blijft geblokkeerd
Litouwen Blijft geblokkeerd
Maleisië Blijft geblokkeerd
Mexico Blijft geblokkeerd
Nederland Blijft geblokkeerd
Nieuw-Zeeland Blijft geblokkeerd
Noorwegen Blijft geblokkeerd
Oekraïne Blijft geblokkeerd
Oostenrijk Blijft geblokkeerd
Polen Niet meer geblokkeerd
Portugal Blijft geblokkeerd
Roemenië Blijft geblokkeerd
Singapore Blijft geblokkeerd
Slovenië Blijft geblokkeerd
Slowakije Blijft geblokkeerd
Spanje Niet meer geblokkeerd
Taiwan Blijft geblokkeerd
Thailand Blijft geblokkeerd
Tsjechië Blijft geblokkeerd
Turkije Blijft geblokkeerd
Zuid-Afrika Blijft geblokkeerd
Zuid-Korea Niet meer geblokkeerd
Zweden Blijft geblokkeerd
Zwitserland Blijft geblokkeerd

ExpressVPN ontgrendelde negen andere regio's naast de primaire locaties. Het meest opvallend is dat we erin slaagden de Spaanse en Australische catalogi te ontgrendelen, waarvan beide bekend staan om zeer populaire lokale titels die nergens anders beschikbaar zijn. Het kunnen deblokkeren van Netflix Canada was ook een positieve verrassing, aangezien andere VPN's meestal moeite hebben met deze bibliotheek.

We zijn er niet in geslaagd om de Indiase Netflix te deblokkeren, die een groot aantal Hindi en lokale tv-shows en films host (inclusief exclusieve Bollywood-content), die nergens anders beschikbaar is.

Hoe dan ook, tenzij je op zoek bent naar een zeer specifieke regio, zul je meer dan tevreden zijn met het aantal bibliotheken dat ExpressVPN ontgrendelt. Het ontgrendelt een van de hoogste aantallen Netflix-bibliotheken in onze lijst, en je kunt de meeste shows zonder problemen bekijken.

Oordeel: ExpressVPN is een uitstekende VPN voor Netflix

ExpressVPN presteerde erg goed in onze tests, omdat het ons in staat stelde om toegang te krijgen tot en te deblokkeren van alle belangrijkste Netflix-bibliotheken samen met negen andere regio's, wat in totaal 14 internationale bibliotheken ontgrendeld betekent. We moesten een paar keer van server wisselen binnen hetzelfde land, maar over het algemeen vonden we dat de betrouwbaarheid in het deblokkeren van Netflix hoog was.

Qua prijs zijn hun maandelijkse abonnementstarieven vergelijkbaar met die van concurrenten met vergelijkbare functionaliteit. De korting die je krijgt als je voor een langer abonnement kiest, is niet zo hoog als bij sommige andere VPN's, maar aan de andere kant bieden ze 3 extra maanden gratis aan bij hun jaarabonnement (wat hun langste optie is).

Om af te sluiten, is ExpressVPN een goede VPN voor Netflix? Absoluut! Na het testen van de meeste beschikbare VPN's, rangschikken we ExpressVPN met vertrouwen onder onze top drie aanbevolen VPN's voor Netflix-streaming.

Onze beoordeling: 4,5 van de 5 sterren


Als je geïnteresseerd bent in het gratis uitproberen van ExpressVPN, bieden zij een proefperiode van 30 dagen aan. Dit is hoe het werkt: Je meldt zich aan voor een normaal abonnement, maar gedurende de eerste 30 dagen van jouw abonnement heb je de optie om contact op te nemen met de klantenservice, jouw abonnement te annuleren (zonder de noodzaak om een reden op te geven) en een volledige terugbetaling te ontvangen.

Probeer ExpressVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.