Wat u moet doen als uw VPN niet werkt met Netflix

Moeite om uw favoriete Netflix-shows te streamen, zelfs met een VPN? Hier is een complete gids over hoe u dit kunt oplossen.

Image: Tomas Mazowski
Bijgewerkt: 11 september, 2023
Netflix Blocking VPN

Netflix biedt een uitgebreid universum van topklasse shows en films van over de hele wereld. Maar hier is het addertje onder het gras: Vanwege meerdere distributeurs die aanspraak maken op dezelfde inhoud, blijven sommige shows frustrerend onbereikbaar in bepaalde regio's. Zoals we eerder hebben besproken, U kunt deze geografische beperkingen vaak omzeilen en alle content van Netflix ontgrendelen met een VPN-service. Maar wat doet u als u uw VPN opent, klaar om Netflix te kijken, en u realiseert dat u nog steeds geblokkeerd bent?

"Het lijkt erop dat u een deblokker of proxy gebruikt"

Netflix beperkt gebruikers van het toegang krijgen tot content via VPN's vanwege licentiebeperkingen; in feite zijn niet alle films en series beschikbaar in elke regio als een kostenbesparende maatregel. Als Netflix detecteert dat u een VPN gebruikt, blokkeert het de toegang. In het verleden was het vrij gebruikelijk om de melding 'Het lijkt erop dat u  een unblocker of proxy gebruikt' te zien zodra u Netflix opende, maar tegenwoordig zijn ze niet zo streng en laten ze u eigenlijk de catalogus doorbladeren en bepaalde geselecteerde titels streamen.

Dus waarom wordt uw VPN gedetecteerd en geblokkeerd? Er zijn twee belangrijke redenen:

  • U gebruikt een VPN die niet werkt met Netflix.
    Het klinkt misschien eenvoudig, maar helaas zijn niet alle VPN's gelijkwaardig en de meeste kunnen de VPN-blokkades van Netflix niet omzeilen (en dat zullen ze waarschijnlijk ook in de toekomst niet doen). De Amerikaanse catalogus is meestal een goede graadmeter; als een VPN deze niet kan ontgrendelen, is het onwaarschijnlijk dat het met de bibliotheken van andere landen werkt.
  • U gebruikt een VPN die zou moeten werken met Netflix, maar de server waarmee u bent verbonden is momenteel geblokkeerd. VPN's bestaan uit meerdere servers waarmee uw verbinding kunt maken, meestal gevestigd op verschillende locaties. Sommige van deze locaties kunnen door Netflix worden gemarkeerd, terwijl andere u toegang kunnen geven tot beperkte content. Dit verandert dagelijks, dus hoe meer servers een VPN kan bieden, hoe beter.

Het is belangrijk om te weten dat er geen VPN-service is die Netflix in elk land ontgrendelt, en zelfs de beste VPN zal dagen hebben waarop u vervloekt dat hun servers zijn geblokkeerd. Helaas hoort dat bij het terrein.

Wat te doen als uw VPN wordt geblokkeerd door Netflix

Er zijn drie specifieke oplossingen waar u voor kunt kiezen als Netflix u beperkt in het gebruik van de VPN die u nu heeft; hier zijn ze:

Oplossing #1: gebruik een andere VPN (bij voorkeur een die werkt met Netflix)

Als u een VPN gebruikt die volledig door Netflix is geblokkeerd, is er geen andere optie; u moet simpelweg van dienst wisselen. We hebben de meeste VPN’s van de markt getest en we bevelen ExpressVPN aan als de beste allround optie voor Netflix en andere streamingdiensten. Het ontgrendelt alle grote Netflix-catalogi, veel van de kleinere, en wordt zeer zelden geblokkeerd.

Er is een gratis proefperiode van 30 dagen en het werkt ook met verschillende andere streamingdiensten zoals Hulu, HBO en Amazon Prime Video. Dit is degene die we meestal aanbevelen wanneer iemand ons om VPN-advies vraagt.

Probeer ExpressVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Oplossing #2: gebruik uw huidige VPN maar schakel over naar een andere server in hetzelfde land

Netflix controleert al het verkeer en markeert voortdurend IP's die vermoedelijk afkomstig zijn van VPN's en beperkt de toegang daartoe. Meestal kunnen de betere VPN-diensten dit probleem binnen enkele uren oplossen. Echter, aangezien de meeste mensen liever direct content kijken in plaats van te wachten op een oplossing, is het een groot pluspunt als de VPN meerdere servers in hetzelfde land biedt waarnaar u kunt overschakelen. Als één server wordt geblokkeerd, kunt u eenvoudig doorgaan naar de volgende in de lijst en het opnieuw proberen.

ExpressVPN: List of US servers

Oplossing #3: Kijk of de film of serie in een ander land beschikbaar is en omzeil op die manier de blokkering

Als u al een VPN gebruikt die hoort te werken met Netflix, maar alle servers voor het geselecteerde land zijn nog steeds geblokkeerd, is er nog één ding te doen: controleer of uw film beschikbaar is in een ander land en maak op die manier verbinding.

Ga naar de zoekbalk hier op deze site:

Typ de naam van de film of serie die u wilt streamen en open de pagina voor die titel.

Nu kunt u alle landen zien waar die show beschikbaar is om te streamen. U moet misschien servers in een paar verschillende landen proberen, maar meestal kunt u op deze manier een werkende vinden.

Hoe weet u of uw VPN Netflix heeft kunnen deblokkeren?

Uitvogelen of uw VPN daadwerkelijk werkt met Netflix kan een lastige klus blijken te zijn. In het verleden kreeg u vaak een foutmelding zodra u Netflix startte met een geblokkeerde VPN, maar tegenwoordig mag u naar binnen en kunt u door de catalogus bladeren. Hier zijn twee snelle methoden die u kunt gebruiken wanneer u verbinding maakt met uw VPN om te zien of u geselecteerde server erin geslaagd is Netflix te ontgrendelen of niet:

U VPN werkt niet: u ziet alleen een generieke bibliotheek met Netflix Originals

Als u uw Netflix opent en alleen Netflix Originals ziet, dan werkt uw VPN niet, omdat de site u heeft beperkt in het toegang krijgen tot content waarvoor het zelf licenties heeft. Omdat het u niet in een specifieke regio kan plaatsen, zal alle andere content behalve Netflix Originals vergrendeld blijven.

Uw VPN werkt niet: u ziet de top 10 landenwidget niet

Een andere snelle manier om te controleren of de VPN werkt, is door naar de startpagina van Netflix te gaan en te kijken of de top 10-lijst widget voor het geselecteerde land verschijnt. Zo hoort het eruit te zien:

Top 10 Shows in de VS Vandaag.

Als u deze widget niet kunt vinden, werkt uw VPN niet en moet u overschakelen naar een andere server of van VPN veranderen.

Gebruik een geteste VPN-service voor de beste resultaten met Netflix

Het kiezen van een willekeurige VPN-service om te gebruiken met Netflix zal waarschijnlijk niet goed werken, aangezien het overgrote deel van de VPN's wordt geblokkeerd door de streaming gigant. De makkelijkste manier om problemen te verminderen is daarom te kiezen voor een service waarvan u al van tevoren weet dat deze werkt.

We raden meestal aan om u in te schrijven bij ExpressVPN, omdat ze servers hebben in de meeste landen en actief werken om de blokkades van Netflix te omzeilen. U zal nog steeds af en toe van server moeten wisselen, maar over het algemeen lopen ze een stap voor op de meeste streamingdiensten. Profiteer van hun geld-terug-garantie en probeer het 30 dagen uit. Als u niet tevreden bent, kunt u contact opnemen met de klantenservice en een volledige terugbetaling krijgen.

Direct: onze #1 aanbeveling voor Netflix - ExpressVPN - biedt 3 maanden extra gratis aan als u uzelf inschrijft voor een jaarabonnement. Mis het niet.

Probeer ExpressVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Sluiten
Close button