Tutorial: Netflix deblokkeren met Surfshark VPN

Surfshark is een van de beste VPN's om Netflix te deblokkeren. Hier is een stapsgewijze handleiding die je snel en eenvoudig op weg helpt.

Image: Tomas Mazowski
Bijgewerkt: 23 november, 2023
Does Surfshark Work With Netflix

Opgericht in 2018 is Surfshark een relatief nieuwe speler op de markt. Dankzij hun uitstekende verbindingssnelheden, toewijding aan privacy en uitstekende prijsstelling hebben ze echter al een reputatie opgebouwd in de branche. Met ondersteuning voor een breed scala aan platforms en het vermogen om een van de hoogste aantallen Netflix-bibliotheken te deblokkeren, onderscheidt Surfshark zich als een van de beste VPN's voor toegang tot Netflix.

In deze uitgebreide handleiding laten we je stap voor stap zien hoe je Netflix kunt deblokkeren met Surfshark, zodat je snel kunt beginnen met het streamen van je favoriete films en series.

Als je wilt zien welke Netflix-landen bibliotheken Surfshark deblokkeert voordat je een aankoopbeslissing neemt, hebben we de VPN uitgebreid getest. Je kunt de resultaten hier vinden.

Probeer Surfshark nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Netflix deblokkeren met Surfshark: stap voor stap

Surfshark biedt een geld-terug-garantie van 30 dagen op hun VPN. Dus als je dat nog niet hebt gedaan, registreer dan een account om te beginnen.

We gaan de Windows-versie gebruiken in onze handleiding, maar de stappen blijven hetzelfde ongeacht het apparaat dat je gebruikt. Surfshark is beschikbaar op de meeste platforms, waaronder iOS, Android en macOS, en je kunt het ook installeren als een extensie voor populaire browsers zoals Chrome of Firefox.

Nadat je je hebt geregistreerd op hun site en de toepassing voor je apparaat hebt gedownload, is dit wat je vervolgens moet doen:

1. Open de Surfshark-applicatie

Je hoeft slechts één keer in te loggen op de VPN

Meld je aan bij de toepassing (je hoeft dit slechts één keer te doen). Nadat je dat hebt gedaan, kom je meteen op het startscherm waar je huidige locatie en IP worden weergegeven. Nu kun je ofwel verbinding maken met de locatie die het dichtst bij je in de buurt is, of je locatie wijzigen door naar beneden te scrollen door de brede verscheidenheid aan beschikbare locaties.

2. Selecteer de locatie waarmee je verbinding wilt maken

Surfshark heeft een lange lijst van servers op verschillende locaties waarmee je verbinding kunt maken.

Zoals je hebt gemerkt, kiest Surfshark automatisch de snelste locatie voor jou op basis van je geografische nabijheid. Als je gewoon op het internet surft, is dat prima, maar voor Netflix zal dat ons meestal niet helpen. Om verbinding te maken met een specifieke Netflix-regio en hun bibliotheek te ontgrendelen, moet je dat land selecteren uit de lijst.

Hoewel de lijst met landen en servers erg lang is, is het belangrijk op te merken dat niet alle gegarandeerd werken met Netflix. Als je precies wilt weten welke Netflix-landen Surfshark kan deblokkeren, vind je hier een bijgewerkte lijst.

Na het kiezen van een land kun je de naam typen in de zoekbalk of het vinden onder het tabblad Locaties. We raden ook aan op het sterpictogram te klikken, zodat je er in de toekomst gemakkelijker toegang toe hebt.

Voor sommige landen zul je merken dat Surfshark meerdere locaties beschikbaar heeft. Bijvoorbeeld, ze hebben meer dan 20 locaties verspreid over de Verenigde Staten. We raden je aan degene te kiezen die het dichtst bij jou in de buurt is, om de beste snelheden te krijgen.

3. Klik op het land waarmee je verbinding wilt maken

Nu hoef je alleen maar op de locatie te klikken waarmee je verbinding wilt maken, en na enkele seconden van pogingen zou je verbonden moeten zijn. Eenmaal verbonden ziet jouw Surfshark-toepassing er ongeveer zo uit:

Succesvol verbonden met de Surfshark Miami-server.

Nu, als je echt zeker wilt zijn dat je verbonden bent met de VPN en niet ergens anders - kun je de locatie van je nieuwe IP hier controleren: https://whatismyipaddress.com

What is my IP
Controleer wat WhatIsMyIP zegt over jouw locatie.

Als jouw locatie wordt weergegeven als zijnde in het land waarmee je verbonden bent, werkt jouw Surfshark VPN.

Controleren of Netflix is gedeblokkeerd met Surfshark

Netflix detecteert soms dat je een VPN gebruikt en blokkeert je toegang tot de catalogus van het land van de server waarmee je verbonden bent. Dit gebeurt bij alle VPN's, zelfs degene die gespecialiseerd zijn in het omzeilen van de VPN-detectiesystemen van Netflix en andere streamingdiensten, zoals Surfshark. Daarom is het hebben van meer servers beter - als een ervan is geblokkeerd, kun je eenvoudig overschakelen naar een andere in hetzelfde land en doorgaan met streamen.

Er zijn twee manieren om te testen of jouw VPN erin is geslaagd Netflix te deblokkeren. Ten eerste, open Netflix en scroll naar beneden totdat je de Top 10-categorie ziet. Als je deze widget niet ziet, werkt jouw VPN niet.

Top Movies on Netflix USA
Topfilms op Netflix USA

Als jouw Netflix de lijst weergeeft als het land waarmee je momenteel verbonden bent, heb je Netflix succesvol gedeblokkeerd met Surfshark. In het bovenstaande voorbeeld heb ik een server in de Verenigde Staten geselecteerd, dus Netflix laat me de top 10-films in de VS zien.

Een andere manier is om een exclusieve show te vinden die nergens anders te bekijken is dan in de regio waarmee we zijn verbonden. Ik heb bijvoorbeeld snel gezocht op onze site en ontdekt dat Prometheus alleen beschikbaar is op Amerikaanse Netflix.

You can view all the unblocked countries by searching for the title right here on the site.

Je kunt alle gedeblokkeerde landen bekijken door de titel hier op de site te zoeken. Nu, met jouw VPN verbonden met de VS, zoek je de naam van de film op en kijk of deze verschijnt. Als dat het geval is, heb je met succes Netflix gedeblokkeerd. Ga verder en speel de film af. Je kunt deze in de hoogst mogelijke kwaliteit bekijken dankzij de uitstekende verbindingsnelheden van Surfshark, ongeacht waar je verbinding mee maakt.

En dat is het! Het enige wat overblijft, is genieten van het kijken naar alle nieuwe films en series die nu voor jou beschikbaar zijn.

Probeer Surfshark nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Zal Netflix je verbannen voor het gebruik van Surfshark VPN?

Nee, Netflix verbant je niet voor het gebruik van Surfshark VPN, of enige andere VPN om die reden. Een VPN maskeert je locatie, waardoor je toegang krijgt tot regionaal exclusieve content. Het gebruik van een VPN is niet illegaal en daarom kun je er niet voor worden verbannen. Het ergste dat kan gebeuren is dat Netflix detecteert dat je een VPN gebruikt en voorkomt dat je geo-geblokkeerde content streamt terwijl de VPN is verbonden, waarbij alleen de titels worden weergegeven waarvoor ze een wereldwijde licentie hebben. Meestal betekent dit dat je Netflix opent en alleen Netflix Originals ziet.

Wat moet je doen als de server waarmee je bent verbonden is geblokkeerd? Schakel eenvoudig over naar een andere regio uit de vele beschikbare locaties op Surfshark, vernieuw je browser en je bent weer operationeel!

Is Surfshark een goede VPN voor het deblokkeren van Netflix?

Ja, Surfshark is een van de beste VPN's om Netflix mee te deblokkeren, omdat het alle belangrijke en meest belangrijke Netflix-bibliotheken deblokkeert. Dit omvat de Verenigde Staten, Japan, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is het redelijk geprijsd, heeft het een geweldige gebruikersinterface, is het beschikbaar op meerdere platforms (en als het niet beschikbaar is op het jouwe, kun je altijd SmartDNS gebruiken), en als je het niet leuk vindt, krijg je een 30-dagen geld-terug-garantie, zonder vragen.

Een ander positief punt van Surfshark is dat het je in staat stelt om de VPN op een onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Dit is geweldig als je een groot gezin hebt of een groep vrienden met wie je de VPN wilt delen, waardoor de kosten nog verder omlaag gaan.

Vanwege dit, en het team's nadruk op het regelmatig toevoegen van nieuwe servers en gedeblokkeerde locaties aan hun arsenaal, is Surfshark een uitstekende keuze voor elke Netflix-fan die echt alle films en tv-shows op het platform wil kunnen bekijken.


Als je geïnteresseerd bent in het gratis uitproberen van Surfshark, bieden zij een proefperiode van 30 dagen aan. Dit is hoe het werkt: Je meldt zich aan voor een normaal abonnement, maar gedurende de eerste 30 dagen van jouw abonnement heb je de optie om contact op te nemen met de klantenservice, jouw abonnement te annuleren (zonder de noodzaak om een reden op te geven) en een volledige terugbetaling te ontvangen.

Probeer Surfshark nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Sluiten
Close button