Hoe Surfshark Smart DNS te gebruiken om Netflix te deblokkeren

Ontgrendel Netflix op apparaten zonder een Surfshark app door gebruik te maken van Surfshark SmartDNS - een slimme oplossing voor apparaten zoals Smart TV's die geen externe marktplaatsen hebben.

Image: Tomas Mazowski
Bijgewerkt: 3 februari, 2024

Surfshark heeft zijn naam gevestigd als een van de meest veilige, snelste en meest efficiënte VPN's die Netflix deblokkeert. Met een browserextensie, honderden servers en een respectabel aantal bibliotheken die de VPN met succes deblokkeert, is Surfshark een uitstekende keuze voor elke Netflix-gebruiker. 

Niettemin heeft niet elk apparaat een Surfshark toepassing. Veel apparaten, met name Smart TV's, hebben geen externe marktplaats. Dit betekent dat je de Surfshark app niet kunt gebruiken om Netflix op deze apparaten te deblokkeren. Gelukkig is er echter een oplossing: Surfshark Smart DNS stelt je in staat om Netflix te deblokkeren zonder een VPN-toepassing te installeren.

Probeer Surfshark nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Wat is Surfshark Smart DNS?

Eenvoudig gezegd is Surfshark SmartDNS, zoals de naam al aangeeft, een dynamische DNS-service waarmee je de Amerikaanse Netflix kunt deblokkeren. De service wordt geleverd bij je Surfshark-abonnement zonder extra kosten en het is geen VPN-service - het werkt op een heel andere manier.

Surfshark SmartDNS

Het belangrijkste verschil is dat een VPN een beveiligde verbinding is die al je verkeersverzoeken neemt, ze naar een specifieke server leidt, ze versleutelt en vervolgens die IP/server gebruikt om al die verzoeken te doen. Een DNS-service daarentegen vermomt alleen je IP om te lijken alsof het uit een ander land komt dan waar het oorspronkelijk vandaan komt.

De Smart DNS-service stelt je niet in staat om het land te kiezen waarmee het zich zal vermommen, en dit is de reden waarom het alleen de Amerikaanse Netflix-bibliotheek deblokkeert (net als ExpressVPN’s MediaStreamer). Je kunt het echter ook gebruiken met andere op de VS gebaseerde streamingdiensten, zoals Hulu of Disney+.

Het moet niet worden gebruikt voor beveiligingsdoeleinden, omdat je IP gemakkelijk kan worden teruggeleid naar je werkelijke locatie.

Met welke apparaten werkt Surfshark Smart DNS?

Surfshark Smart DNS werkt met alle netwerk geschikte apparaten. Dit omvat tv's, smartphones, set-top boxes en elk ander apparaat dat verbinding maakt met internet. Een DNS is een essentieel onderdeel van het internet, en elk apparaat dat er verbinding mee maakt, staat ook toe dat de DNS wordt geconfigureerd. Hierdoor kan Smart DNS werken op vrijwel elk apparaat zonder echte beperkingen.

Probeer Surfshark nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Welke Netflix-regio's kunnen Surfshark Smart DNS deblokkeren?

Alleen de Amerikaanse Netflix-bibliotheek wordt ontgrendeld met Smart DNS. Dit komt doordat een DNS-service zijn server of locatie niet kan wijzigen. Het maskeert alleen uw eigen IP en laat de Netflix-servers geloven dat u verbinding maakt vanuit de Verenigde Staten.

Verrassend genoeg leidt het gebruik van een DNS-service nog steeds tot extreem snelle snelheden, omdat er niet veel tussenkomst is. Bovendien hoeft u de VPN-applicatie niet geopend te hebben om het te laten werken.

Hier zijn een paar situaties waarin het gebruik van Surfshark Smart DNS de juiste keuze is in plaats van een VPN:

  • Je kunt de Surfshark applicatie niet downloaden: Het hebben van een incompatibel apparaat is een van de belangrijkste redenen waarom Surfshark Smart DNS in de eerste plaats bestaat. Dus, als je een Smart TV, een Roku of een set-top box hebt die de VPN-applicatie niet heeft, is je enige keuze om Smart DNS te gebruiken.
  • Je wilt de Amerikaanse Netflix deblokkeren: Er valt iets te zeggen voor de variëteit aan inhoud in de Amerikaanse bibliotheek. Als je geen andere bibliotheken wilt deblokkeren en tevreden bent met de Amerikaanse Netflix, kun je gewoon Smart DNS gebruiken in plaats van de volledige applicatie te downloaden.
  • Minder beveiliging is geen probleem: Je verbinding is niet versleuteld wanneer je Smart DNS gebruikt. Als je alleen naar Netflix kijkt en niets ernstigs doet op je apparaat, zoals toegang krijgen tot gevoelige bankinformatie, dan kun je Smart DNS gebruiken.

Smart DNS is geen alternatief voor een VPN. Het beschermt je informatie niet en je zult geen toegang hebben tot andere servers of Netflix-regio's dan de Verenigde Staten. Als je alle belangrijke Netflix-bibliotheken wilt deblokkeren, zoals Japan, Duitsland en meer, moet je in plaats daarvan de de daadwerkelijke VPN-applicatie gebruiken.

Netflix deblokkeren met Surfshark Smart DNS

Je kunt Netflix deblokkeren met Surfshark Smart DNS door je IP te registreren op de Surfshark website en vervolgens de DNS van je apparaat te configureren. Aangezien je deze service op praktisch elk apparaat kunt gebruiken, gaan we het gebruiken op een apparaat dat misschien het moeilijkst is om Smart DNS op in te stellen en ook het meest voorkomt: een Smart TV.

In het bijzonder gaan we een LG C2 gebruiken die de laatste tijd niet de beste shows heeft gekregen, en we willen het een tandje hoger tillen door de Amerikaanse Netflix erop te deblokkeren. Dit proces kan veranderen afhankelijk van welk apparaat je hebt. De stappen zijn echter identiek voor elk apparaat.

Heb je je nog niet geregistreerd voor SurfShark? Waar wacht je op? De VPN biedt momenteel een 30-dagen geld-terug-garantie samen met een aantal geweldige kortingen. Dus als je op enig moment niet tevreden bent met de VPN, kun je een volledige terugbetaling krijgen door contact op te nemen met hun ondersteuning.

Probeer Surfshark nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Stap 1: Activeer Smart DNS

Nadat je bent ingelogd op Surfshark, open je hun Smart DNS-pagina. Soms moet je ingelogd zijn voordat je verdergaat. Zodra je dat hebt gedaan, klik je op de knop Activeer Smart DNS.

Stap 2: Kopieer uw DNS-adres

Surfshark genereert nu een DNS-adres voor je. Zodra dat is voltooid, zie je twee adressen die je nu kunt gebruiken. Deze adressen zijn gekoppeld aan jouw IP en je kunt ze slechts voor één IP tegelijk gebruiken. 

Dit betekent dat terwijl al je apparaten binnen één netwerk Smart DNS kunnen gebruiken, je werk network en thuisnetwerk niet hetzelfde Smart DNS-adres kunnen gebruiken.

Stap 3: Ga naar de netwerkinstellingen van uw apparaat

Nu je dat allemaal hebt geregeld, ga naar de netwerk instellingen van je apparaat. Dit zal variëren afhankelijk van het apparaat dat je hebt. Je kunt Smart DNS gebruiken voor zowel bekabelde als draadloze verbindingen.

Eenmaal daar moet je je DNS-instellingen naar handmatig wijzigen. Hierdoor kun je de IP-adressen die je zojuist van Surfshark hebt gekregen, invoeren op je apparaat. Je wordt gevraagd om een IP in te voeren en ga verder met het invoeren van het eerste adres dat je hebt gekopieerd van Surfshark. 

Sommige apparaten vragen ook om een alternatief adres. Als dat gebeurt, plak dan ook het tweede adres dat je hebt gekopieerd. 

Let op: als je DNS niet kan verbinden tijdens het uitvoeren van deze stappen, wissel dan de adressen uit of voer het andere in en kijk of het werkt. Ga anders terug naar je SmartDNS pagina en klik op Change IP om ervoor te zorgen dat Surfshark het juiste IP detecteert.

Stap 4: Maak verbinding en geniet van gedeblokkeerde Netflix

Als alles goed gaat, zou je normaal verbinding moeten kunnen maken met internet op dat apparaat. Als dat het geval is, open dan Netflix en je wordt aangenaam begroet met een geblokkeerde Amerikaanse Netflix.

Maar hoe controleer je eigenlijk of je de Amerikaanse versie van Netflix hebt ontgrendeld? Er zijn twee manieren om dit te zien:

Open een geblokkeerde show: er zijn veel shows die in de Amerikaanse Netflix zijn gedeblokkeerd maar misschien niet in jouw thuisland. Laten we bijvoorbeeld Aquaman nemen, een film die beschikbaar is op de Amerikaanse Netflix maar nergens anders. Als je in staat bent om de film te zoeken en af te spelen, heb je Netflix succesvol ontgrendeld.

Blijf naar beneden scrollen: Als je op Netflix naar beneden scrolt, zie je een Populair-tabblad. Scroll nog iets verder naar beneden en je zult de zin Populaire tv-shows / films in de Verenigde Staten zien. Als je dat ziet en niet de naam van je eigen regio, heb je Netflix succesvol ontgrendeld met Surfshark Smart DNS.

Top Movies on Netflix USA

Hoe goed werkt Netflix op Surfshark Smart DNS?

Op onze LG C2 draaide Netflix echt goed op Surfshark Smart DNS. Het enige probleem dat ik tegenkwam, was dat ik soms naar de instellingen van mijn apparaat moest gaan en opnieuw moest verbinden met de DNS. Afgezien daarvan verliep het streamen soepel en was er helemaal geen buffering of vertraging.

Met behulp van SmartDNS konden we ook succesvol Hulu en Disney+ deblokkeren en exclusieve Amerikaanse content streamen. Over het algemeen is het gebruik van Surfshark Smart DNS geweldig voor apparaten die de daadwerkelijke VPN-toepassing niet ondersteunen.

Het is echter ook een uitstekende optie voor mensen die niet elke keer met een VPN willen verbinden en gewoon op een zo intuïtief mogelijke manier de Amerikaanse Netflix willen deblokkeren. Als je echter meer regio's wilt deblokkeren, kun je onze uigebreide test van Surfshark bekijken voor meer informatie.

Dat is alles wat je moet weten om de Amerikaanse Netflix te deblokkeren met Surfshark Smart DNS, een van de beste VPNs voor Netflix. Nogmaals, dit is geen VPN, wat betekent dat je verbinding niet versleuteld of beveiligd zal zijn. Zorg er dus voor dat je voorzichtig browseert bij het gebruik van deze service!

Als je geïnteresseerd bent in het gratis uitproberen van Surfshark, bieden zij een proefperiode van 30 dagen aan. Dit is hoe het werkt: Je meldt zich aan voor een normaal abonnement, maar gedurende de eerste 30 dagen van jouw abonnement heb je de optie om contact op te nemen met de klantenservice, jouw abonnement te annuleren (zonder de noodzaak om een reden op te geven) en een volledige terugbetaling te ontvangen.

Probeer Surfshark nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Sluiten
Close button