Hoe NordVPN SmartDNS te gebruiken om Netflix te deblokkeren

NordVPN's SmartDNS service is ideaal om toegang te krijgen tot Amerikaanse inhoud op platforms zoals Netflix, Hulu en Disney+. Ontdek hier hoe het werkt.

Image: Tomas Mazowski
Bijgewerkt: 3 februari, 2024

Het veiligheids getuigschrift van NordVPN samen met hun indrukwekkende 6.000 VPN-servers wereldwijd heeft hen tot een van de beste VPN's gemaakt voor het deblokkeren van Netflix.

De VPN ondersteunt meerdere platforms, variërend van Windows tot mobiele platforms zoals iOS en Android. Smart-tv's, settopboxen en oudere apparaten hebben echter vaak niet de mogelijkheid om externe toepassingen te installeren, wat betekent dat je NordVPN niet rechtstreeks op hen kunt uitvoeren.

Daarom wordt NordVPN geleverd met SmartDNS, een handige functie die is inbegrepen bij je abonnement en waarmee je Netflix kunt deblokkeren op alle apparaten, ongeacht of ze de installatie van een NordVPN-toepassing ondersteunen of niet.

Probeer NordVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Wat is NordVPN SmartDNS?

NordVPN is een dynamische DNS-service waarmee je je locatie kunt maskeren. Het is inbegrepen bij je VPN-abonnement en is geïntegreerd in NordVPN SmartPlay. Dit betekent dat je niets extra hoeft te betalen om SmartDNS te kunnen gebruiken.

Houd er echter rekening mee dat een SmartDNS geen VPN is; het stelt je alleen in staat om toegang te krijgen tot de Amerikaanse Netflix en versleutelt je informatie niet. Een VPN versleutelt je IP en gegevens, zodat niemand kan achterhalen waar je echt vandaan komt - wat een groot verschil is tussen de twee diensten. 

Hierdoor kan een DNS-service alleen diensten uit een bepaald land deblokkeren, in dit geval de VS. Gelukkig kun je met een SmartDNS wel toegang krijgen tot alle Amerikaanse regionale diensten, zoals ongeblokkeerde Netflix, Hulu en Disney+. We raden echter niet aan om een SmartDNS te gebruiken als alternatief voor een VPN, omdat het je informatie niet beschermt.

Met welke apparaten werkt NordVPN?

NordVPN werkt met elk apparaat dat verbinding kan maken met het internet. Dit betekent dat je het kunt gebruiken met je SmartTV, set-top box, mobiele telefoon of elk ander netwerk geschikt apparaat. DNS-resolutie is een integraal onderdeel van het internet. 

Daarom kun je NordVPN SmartDNS op elk apparaat gebruiken dat verbinding kan maken met het internet en waarbij je de DNS-instellingen kunt configureren.

Probeer NordVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Welke regio van Netflix ontgrendelt NordVPN SmartDNS?

NordVPN SmartDNS ontgrendelt alleen de Amerikaanse Netflix. Een DNS-service stelt je niet in staat om tussen servers binnen landen te schakelen zoals een VPN dat doet. Het stuurt alleen je verzoeken door naar een specifieke server (in dit geval in de VS) om te suggereren dat je verbinding maakt vanuit de VS.

Verrassend genoeg is een DNS over het algemeen sneller dan een VPN, omdat je niet hoeft te wachten op een server om je volledige verkeer te routeren en te versleutelen. Bovendien hoef je geen applicatie te installeren. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn - hier zijn enkele nadelen van het gebruik van een DNS-service zoals SmartDNS in plaats van te kiezen voor een VPN:

  • Kan geen toegang krijgen tot andere landen: Het belangrijkste nadeel van het gebruik van SmartDNS is dat je alleen de Amerikaanse Netflix kunt deblokkeren. Als je uit de VS komt, heeft het niet veel zin om SmartDNS te gebruiken.
  • Verkeer is niet versleuteld: Als je, om welke reden dan ook, je Netflix-kijk sessies privé wilt houden, kan een SmartDNS dat niet doen omdat er helemaal geen versleuteling op zit.
  • Vereist tijd om in te stellen: Een VPN vereist alleen dat je de toepassing installeert en je bent klaar. Met een DNS moet je wat handmatige configuratie doen voordat je SmartDNS kunt gaan gebruiken.

Met dat gezegd, als je iemand bent die toegang wil tot de Amerikaanse Netflix op een apparaat dat NordVPN niet ondersteunt, zoals een Smart TV, is SmartDNS zeer logisch en een geweldige manier om onbeperkte inhoud te bekijken.

Als je echter alle belangrijke Netflix-bibliotheken wilt ontgrendelen, zoals Duitsland, Japan, het VK en meer, gebruik in plaats daarvan de NordVPN-applicatie.

Probeer NordVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Netflix deblokkeren met NordVPN SmartDNS

Je kunt Netflix deblokkeren met NordVPN SmartDNS door SmartDNS in te schakelen in je NordVPN-dashboard, het te activeren en vervolgens de DNS-configuratie op je apparaat in te stellen.

Zoals we hebben vermeld, kun je dit op elk apparaat instellen. We zullen een LG Smart TV gebruiken, nauwkeuriger gezegd, een LG C2, om je te laten zien hoe je Netflix erop kunt deblokkeren.

Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je altijd gebruikmaken van een aanbieding van 30 dagen geld-terug-garantie voor NordVPN, waarmee je kunt testen of SmartDNS werkt met je apparaat voordat je kiest voor het goedkopere jaarabonnement. Als je op enig moment niet tevreden bent, kun je altijd je bestelling terugbetalen door contact op te nemen met hun uitstekende klantenservice.

Probeer NordVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Stap 1: Schakel SmartDNS in en wacht

Om SmartDNS in te schakelen, ga je naar het NordVPN-account dashboard. Klik vervolgens op Inschakelen. Je krijgt nu je werkelijke IP te zien met de mogelijkheid om SmartDNS te activeren. Nu wordt de status van je apparaat ingesteld op In behandeling, waar je een paar minuten moet wachten.

Je moet even wachten nadat je op de knop SmartDNS activeren hebt geklikt.

Stap 2: Wijzig de netwerkinstellingen van jouw apparaat

Na enkele minuten wachten (tot 15 in sommige gevallen), vernieuw het tabblad van je browser. Als je twee nieuwe IP-adressen ziet verschijnen in het gedeelte SmartDNS, is SmartDNS succesvol geactiveerd en kun je doorgaan met het configureren van je apparaat.

Ga naar de netwerkinstellingen van je apparaat. Deze instelling kan variëren afhankelijk van het apparaat dat je hebt.

Ga naar de netwerkinstellingen van je apparaat. Deze instelling kan variëren afhankelijk van het apparaat dat je hebt. Maar je kunt SmartDNS gebruiken op elk draadloos of bedraad netwerk zonder verschil in configuratie tussen beide.

Je DNS wordt automatisch geconfigureerd. Verander dat naar handmatig, zodat je het IP-adres dat je zojuist van NordVPN hebt gekregen kunt toevoegen. Eenmaal gekopieerd, kun je DNS Server IP #1 en DNS Server IP #2 invoeren. Sommige apparaten noemen dit ook Primary en Secondary DNS.

Als, om welke reden dan ook, je apparaat geen verbinding maakt met de DNS, raden we aan de adressen om te wisselen en te kijken of dat werkt. Als dat niet het geval is, controleer dan je IP-adres op het dashboard om ervoor te zorgen dat het overeenkomt met jouw openbare IP.

Stap 3: Open gedeblokkeerde Netflix

Als je op je apparaat een succesvolle prompt krijgt, betekent dit dat je SmartDNS werkt. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is genieten van je ongeblokkeerde Amerikaanse Netflix. Dit roept echter de vraag op: hoe kom je erachter of je het daadwerkelijk hebt ontgrendeld? Hier zijn twee manieren om erachter te komen:

Omlaag scrollen naar de lijst Populair

Als je Netflix opent, kijkt de service naar je locatie en geeft aanbevelingen voor content op basis van waar je bent verbonden. Om te controleren of je Netflix hebt ontgrendeld, scroll je omlaag totdat je de zin Populaire tv-programma's / films ziet.

Top Movies on Netflix USA

Als je Verenigde Staten ziet, betekent dit dat je Netflix hebt ontgrendeld met NordVPN SmartDNS. Als je je eigen regio ziet of de lijst helemaal niet ziet, probeer dan door te gaan naar de volgende stap en kijk of dat werkt.

Probeer een geblokkeerd programma te streamen

De beste manier om erachter te komen of de Amerikaanse Netflix is ontgrendeld, is door een regionaal exclusieve show te openen. Laten we onze website gebruiken om een voorbeeld te vinden - in dit geval NCIS, dat alleen beschikbaar zou moeten zijn op Amerikaanse Netflix.

Nu, als je de film/TV-show kunt vinden, is dat een goed begin. Bovendien, als je de film kunt openen en afspelen, betekent dat dat je Netflix succesvol hebt ontgrendeld.

Is NordVPN SmartDNS de moeite waard voor Netflix?

Ja, NordVPN SmartDNS is geweldig voor Netflix. Als je een Smart TV gebruikt, moet je mogelijk een paar keer opnieuw verbinding maken met de DNS voordat Netflix kan werken. Maar er zijn absoluut geen streaming- of buffering problemen, op voorwaarde dat je internet goed genoeg werkt.

Nadat je verbinding hebt gemaakt met de DNS, kun je eenvoudig applicaties zoals Disney+ naast de Amerikaanse Netflix gebruiken, waardoor je exclusieve inhoud kunt streamen. Als je uit de VS komt en naar het buitenland bent verhuisd, is het ook een uitstekende optie, omdat je technisch gezien de VPN niet nodig hebt voor iets anders dan toegang tot geblokkeerde inhoud.

Voordat je echter volledig gebruik maakt van SmartDNS, zorg ervoor dat je het veilig gebruikt, omdat het niet de beveiliging en privacy biedt van de daadwerkelijke NordVPN-toepassing.

Als je geïnteresseerd bent in het gratis uitproberen van NordVPN, bieden zij een proefperiode van 30 dagen aan. Dit is hoe het werkt: Je meldt zich aan voor een normaal abonnement, maar gedurende de eerste 30 dagen van jouw abonnement heb je de optie om contact op te nemen met de klantenservice, jouw abonnement te annuleren (zonder de noodzaak om een reden op te geven) en een volledige terugbetaling te ontvangen.

Probeer NordVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Sluiten
Close button