Hoe je Netflix kunt deblokkeren met behulp van ExpressVPN

Een stapsgewijze handleiding die je in een mum van tijd aan de gang krijgt.

Image: Tomas Mazowski
Bijgewerkt: 13 november, 2023
ExpressVPN for Netflix: Step-by-step

In onze Netflix VPN-tests is ExpressVPN consequent een van de beste presteerders geweest, met naadloze toegang tot veel internationale Netflix-bibliotheken. Het ontgrendelt met succes alle belangrijke (en meest belangrijke) Netflix-bibliotheken en kon ook een aanzienlijk aantal secundaire bibliotheken ontgrendelen, die vaak exclusieve titels hebben die je nergens anders kunt vinden.

In dit artikel geven we een stapsgewijze handleiding over hoe je Netflix kunt deblokkeren met behulp van ExpressVPN. Als je een volledige beoordeling van ExpressVPN wilt en precies wilt weten welke Netflix-bibliotheken het kan deblokkeren, hebben we een uitgebreide gids hier.

Probeer ExpressVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Netflix deblokkeren met ExpressVPN: Stap voor stap

Als je nog geen abonnement hebt genomen op ExpressVPN, doe dat dan nu. Ze bieden een gratis proefperiode van 30 dagen, dus als je niet tevreden bent in die tijd of als het niet werkt zoals je wilt, kun je contact opnemen met hun klantenservice en een volledige terugbetaling krijgen.

Nadat je ExpressVPN hebt gedownload en geïnstalleerd, zijn hier de stappen die je moet volgen:

Open de ExpressVPN-toepassing

Na het inloggen (wat je alleen de eerste keer doet), opent de app direct naar een scherm waar je een locatie kunt kiezen waarmee je verbinding wilt maken. Je kunt de locatie wijzigen door te klikken op Selected Location.

De ExpressVPN-app voordat je verbinding maakt met een server.

Selecteer de regio waarmee je verbinding wilt maken

De app staat standaard op je huidige land, in ons geval Zweden, en dat is niet handig als ons doel is om Netflix te deblokkeren (omdat we al toegang hebben tot die landbibliotheek). Om verbinding te maken met een andere locatie, zoek je deze ofwel door te scrollen door de lijsten beschikbaar op de tabbladen Recommended of All, of typ je de naam in het zoekvak bovenaan.

ExpressVPN: List of locations

Afhankelijk van de regio kunnen er één of meerdere servers beschikbaar zijn. De standaardserver werkt meestal prima. Als je meer controle wilt, kies dan gerust degene die het dichtst bij je in de buurt ligt. Als vuistregel geldt: hoe dichter de server bij jou in de buurt is, hoe sneller de verbinding zal zijn.

Klik op de aan/uit-knop

Na het selecteren van de server, sluit het venster en klik op het aan/uit-pictogram op de VPN zelf.

ExpressVPN: Connected
De ExpressVPN-app wanneer verbonden met een server.

De ExpressVPN-app zal nu groen worden en "Verbonden" weergeven. Als je wilt controleren of het echt werkt, kun je dat doen door naar de volgende link te gaan: whatismyipaddress.com

Het zal een scherm weergeven dat lijkt op dit:

What is my IP

Als het IP overeenkomt met de serverlocatie waarmee je verbonden bent, dan werkt je VPN.

Hoe controleer ik of mijn Netflix is gedeblokkeerd met ExpressVPN?

Na het voltooien van deze eenvoudige stappen kun je naar Netflix gaan en controleren of je VPN werkt door naar beneden te scrollen en de widget met de beste films of tv-programma's in het land waarmee je verbonden bent, te bekijken. Bijvoorbeeld, we hebben verbinding gemaakt met de Verenigde Staten, dus we krijgen het volgende:

Top Movies on Netflix USA

Zie je deze widget niet? Dan is de server waarschijnlijk geblokkeerd door Netflix en moet je een andere proberen. Dit is normaal en zal soms gebeuren met alle VPN-services. Gelukkig heeft ExpressVPN meer dan 20 servers om uit te kiezen in de VS.

Een andere manier om te controleren of de VPN werkt, is door een film of tv-programma te vinden en te openen dat exclusief is voor die regio via onze zoekfunctie. Bijvoorbeeld, we zullen de show Call the Midwife gebruiken, die exclusief is voor het VK en de VS:

Title available in countries...
Zoek naar dit gebied op elke film- of seriepagina om te zien in welke Netflix-landen het beschikbaar is.

Dus, als we Netflix openen, zien we de show verschijnen en begint de video ook af te spelen - wat aangeeft dat ExpressVPN inderdaad Netflix succesvol heeft gedeblokkeerd.

Call the Midwife

Dat is alles! Je hebt de basisprincipes van het deblokkeren van Netflix onder de knie. Je kunt nu je regio wijzigen naar andere gebieden en honderden exclusieve films en shows bekijken die eerder volledig buiten bereik waren.

Let op: ExpressVPN kan niet elke beschikbare Netflix-regio deblokkeren - geen enkele VPN kan dat. Als je een actuele lijst wilt van de bibliotheken die het momenteel ondersteunt, ga dan naar onze ExpressVPN-test.

Probeer ExpressVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Moet ik ExpressVPN gebruiken voor Netflix?

Ja, je zou ExpressVPN moeten gebruiken voor Netflix. Het is een uitstekende VPN om te gebruiken met het mediastreamingplatform, zoals we hebben vastgesteld in meerdere onafhankelijke tests dat het meerdere primaire en secundaire regio's ondersteunt.

Bovendien, ongeacht waar je op de wereld woont, heb je toegang tot een server bij jou in de buurt die hoge snelheden en onbeperkte downloads belooft. De prijsstelling voor ExpressVPN is redelijk concurrerend, met een gemiddelde van ongeveer $7 per maand, meestal met korting vanwege doorlopende promoties van het bedrijf.

ExpressVPN ondersteunt ook een breed scala aan platforms waarop je Netflix kunt deblokkeren; deze omvatten:

 • Windows
 • Mac
 • iOS
 • Android
 • Linux
 • Browser-extensies
 • Amazon Fire TV en Fire Stick
 • Google TV
 • AndroidTV
 • Roku
 • Media Streamer

In essentie wordt praktisch elk platform ondersteund op ExpressVPN voor Netflix, waardoor je de best mogelijke ervaring kunt krijgen.

Probeer ExpressVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Kan ik geblokkeerd worden voor het gebruik van ExpressVPN met Netflix?

Nee, je kunt niet worden geblokkeerd voor het gebruik van ExpressVPN met Netflix. Denk er zo over na: als Netflix detecteert dat je een VPN gebruikt om je regio te wijzigen, laten ze je eenvoudigweg geen content streamen totdat je je VPN uitschakelt, en laten ze alleen de films en series zien waarvoor ze een wereldwijde licentie hebben. Dit betekent meestal alleen Netflix Originals.

Als je de VPN-verbinding stopt, kun je je Netflix-account onmiddellijk normaal gebruiken. Hoewel ExpressVPN meerdere verschillende regio's heeft die het deblokkeren van Netflix ondersteunen, als je toevallig op een geblokkeerde regio klikt, mag je eenvoudigweg niet streamen.

De oplossing daarvoor? Simpel: verander gewoon je regio naar een ondersteunde regio, en je kunt aan de slag. Er is geen manier of reden voor Netflix om je account te blokkeren simpelweg omdat je een VPN gebruikt. Dus, je hoeft je geen enkele zorgen te maken.

Welke servers moet ik gebruiken voor Netflix met ExpressVPN?

Je kunt elke server van de gedeblokkeerde regio's gebruiken met ExpressVPN voor Netflix. Er is geen specifieke beste server voor een bepaalde regio. We hebben gemerkt dat als een server te druk wordt, het zinvol is om naar een andere te gaan. Soms worden servers ontdekt en geblokkeerd door Netflix, en in dat geval moet je verbinding maken met een andere. Maar afgezien daarvan is er geen reden om de voorkeur te geven aan de ene server boven de andere, tenzij een bepaalde server geografisch dichterbij is, wat zou leiden tot iets betere laadtijden.


Als je geïnteresseerd bent in het gratis uitproberen van ExpressVPN, bieden zij een proefperiode van 30 dagen aan. Dit is hoe het werkt: Je meldt zich aan voor een normaal abonnement, maar gedurende de eerste 30 dagen van jouw abonnement heb je de optie om contact op te nemen met de klantenservice, jouw abonnement te annuleren (zonder de noodzaak om een reden op te geven) en een volledige terugbetaling te ontvangen.

Probeer ExpressVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Sluiten
Close button