Hoe je ExpressVPN MediaStreamer gebruikt om Netflix te deblokkeren

Gebruik de ExpressVPN MediaStreamer DNS-service om Netflix te deblokkeren op apparaten waarop u geen VPN-applicatie kunt installeren.

Image: Tomas Mazowski
Bijgewerkt: 22 november, 2023

ExpressVPN is een van de beste VPN's om Netflix te deblokkeren. Met een intuïtieve toepassing en toegang tot veel snelle servers op verschillende locaties, zijn slechts een paar klikken nodig om primaire Netflix-bibliotheken te ontgrendelen en je content te bekijken.

Niettemin heeft niet elk apparaat, zoals je Smart TV, misschien een VPN-toepassing voor een eenvoudige wijziging met één klik. Gelukkig heeft ExpressVPN de MediaStreamer, die is bedoeld voor apparaten die mogelijk geen VPN-toepassing hebben.

Probeer ExpressVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Wat is MediaStreamer op ExpressVPN?

MediaStreamer is een DNS-service aangeboden door ExpressVPN die wordt meegeleverd bij je oorspronkelijke abonnement. Het is geen VPN en biedt daarom niet dezelfde voordelen, vooral het behoud van je anonimiteit en privacy.

De ExpressVPN Media Streamer op een router

Het primaire doel is om je te helpen Netflix en andere media services zoals Disney+, Hulu en Amazon Prime te deblokkeren, voor het geval ze inhoud hebben die beperkt is op basis van geografie of als ze eenvoudigweg niet beschikbaar zijn in jouw land.

MediaStreamer werkt op elk apparaat dat je in staat stelt om je netwerkconfiguraties te wijzigen. In de praktijk heeft vrijwel elk apparaat dat verbinding maakt met internet, of het nu een Smart TV is, een Windows-laptop, een Roku of zelfs een oude Android-settopbox, deze ingebouwde mogelijkheid.

Welke Netflix-bibliotheken deblokkeer ik met ExpressVPN MediaStreamer?

Momenteel deblokkeert MediaStreamer alleen de Amerikaanse Netflix. In essentie kun je alleen verbinding maken met Amerikaanse servers bij het gebruik van MediaStreamer. Gelukkig garandeert de methode zelf snelle snelheden en voelt het heel naadloos aan omdat je geen toepassing hoeft te openen, in tegenstelling tot de typische desktoptoepassing.

Als je nog steeds in de war bent over waarom je MediaStreamer zou moeten gebruiken, zijn hier enkele gebruiksscenario's waarvoor het perfect is:

  • Incompatibel apparaat met VPN's: Als je een Smart TV, een Plex-server, of praktisch elk ander apparaat bezit dat de ExpressVPN-toepassing niet ondersteunt, zou je in plaats daarvan MediaStreamer moeten gebruiken.
  • Zorg alleen voor het deblokkeren van content: De MediaStreamer is veel sneller en minder opdringerig dan de VPN-toepassing. Hoewel het je niet dezelfde niveaus van anonimiteit en beveiliging biedt, maakt het niet veel uit als je toch voornamelijk content gaat streamen op het apparaat.
  • Exclusief gebruik van de Amerikaanse Netflix: De Amerikaanse Netflix wordt beschouwd als een primaire bibliotheek, wat betekent dat het een breed scala aan exclusieve inhoud heeft die je nergens anders zult vinden. Bovendien deblokkeert het een groot deel van de uitgebreide bibliotheek van Netflix. Als je niet constant van regio wilt wisselen, is de MediaStreamer-route zeer geschikt voor jou.

Niet overtuigd van het gebruik van MediaStreamer? Geen zorgen, hier is hoe je de traditionele ExpressVPN-toepassing kunt gebruiken om Netflix te deblokkeren.

Hoe Netflix deblokkeren met ExpressVPN MediaStreamer

Aangezien er praktisch een oneindig aantal apparaten is waarop je MediaStreamer kunt gebruiken, omdat ze allemaal toestaan dat je je DNS-instellingen wijzigt, ga ik voor het meest voorkomende apparaat waarop je MediaStreamer zou willen gebruiken - een smart-tv.

Ik ga een LG EVO C2 gebruiken en het hele installatieproces samen met jou doorlopen. Houd er rekening mee dat hoewel de stappen er mogelijk iets anders uitzien, afhankelijk van het apparaat van jouw keuze, ze nog steeds tot hetzelfde resultaat zullen leiden.

Als je nog niet bent aangemeld voor een ExpressVPN-abonnement, doe dat dan nu! Ze bieden een gratis proefperiode van 30 dagen. Als je op enig moment niet tevreden bent met hoe het werkt, kun je een volledige terugbetaling krijgen, zonder vragen te stellen, door contact op te nemen met hun klantenondersteuning.

Probeer ExpressVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

1. Registreer je IP-adres

ExpressVPN moet je IP-adres weten voordat je verbinding kunt maken met hun servers, zodat ze je kunnen goedkeuren. Ga hiervoor naar hun DNS-instellingen pagina en klik op Register my IP address (Registreer mijn IP-adres).

Registreer je IP-adres in DNS-instellingen

Je moet ook Automatically register my IP address (Automatisch mijn IP-adres registreren) inschakelen. Telkens wanneer je deze pagina opent op elk apparaat, wordt je IP-adres automatisch geregistreerd zonder dat je op de knop hoeft te klikken.

2. Vind jouw MediaStreamer IP-adres

Noteer deze IP-adressen in je ExpressVPN-instellingen

Nadat je je IP-adres hebt geregistreerd, moet je het IP-adres vinden dat je moet invoeren om verbinding te maken met de servers van ExpressVPN. Ga hiervoor naar hun installatiepagina en noteer of kopieer de twee IP-adressen die je ziet.

3. Open de netwerkinstellingen van je apparaat

Je moet naar geavanceerde netwerkinstellingen gaan op welk apparaat je ook gebruikt.

Ik zal de netwerkinstellingen van mijn LG C2 openen. Over het algemeen moet je naar het tabblad Netwerk op je apparaat gaan en het netwerk selecteren waarmee je momenteel bent verbonden. MediaStreamer werkt zowel op bedrade als draadloze verbindingen.

4. Wijzig jouw configuratie handmatig

Wijzig je DNS naar het IP-adres dat je hebt genoteerd op de instellingspagina van ExpressVPN

Wijzig je netwerkconfiguratie van Automatisch naar Handmatig. Hierdoor kun je het nieuwe DNS-adres invoeren dat we zojuist hebben gekopieerd. Zodra je dat hebt gedaan, ga je naar DNS-adres en voeg je het eerste IP-adres toe (MediaStreamer IP #1) dat je zojuist hebt gekopieerd.

Als je configuratie ook vraagt om een alternatief IP, voer dan het tweede IP-adres in dat je hebt gekopieerd (MediaStreamer IP #2) en sluit de instellingen applicatie af.

5. Open je Netflix-applicatie

Met de ingevoerde DNS-instellingen ga je naar je Netflix-applicatie of open je de website. Er zijn twee manieren om te controleren of je Netflix succesvol hebt gedeblokkeerd en bent overgeschakeld naar de VS met MediaStreamer:

Top Movies on Netflix USA

Scroll naar beneden en bekijk de locatie: Als je naar beneden scrolt, zie je mogelijk een populaire tabblad met de naam Verenigde Staten / U.S.A.. Als je dit ziet, heb je met succes je Netflix gedeblokkeerd.

Open een geblokkeerde show: Er zijn veel shows exclusief voor de Verenigde Staten. Je kunt op onze site zoeken om erachter te komen; een exclusieve show die je meteen kunt bekijken, is NCIS. (Zeker kijken als je dat nog niet hebt gedaan!)

Als het lijkt alsof je Netflix niet is gedeblokkeerd, maak je dan geen zorgen. Schakel gewoon je DNS over van MediaStreamer IP #1 naar IP #2 en herstart je apparaat. Vaak moeten Smart TV's, in het bijzonder, opnieuw worden opgestart voordat ze verbinding maken met een nieuw toegewezen DNS-server.

Dat is het! Je hebt nu Netflix gedeblokkeerd met behulp van MediaStreamer. Je kunt nu de volledige bibliotheek van Netflix in de VS bekijken met snelheden die sneller zijn dan de eigenlijke VPN-toepassing zelf.
Let op: MediaStreamer op ExpressVPN staat je niet toe om van regio of land te wisselen; het is alleen vergrendeld naar de Amerikaanse Netflix. Als je een kijkje wilt nemen bij alle up-to-date bibliotheken die ExpressVPN momenteel ondersteunt, bekijk dan onze ExpressVPN-test.

Probeer ExpressVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Is MediaStreamer een app?

Nee, MediaStreamer is geen toepassing. Het is eenvoudigweg een DNS-service aangeboden door ExpressVPN waarmee je de Amerikaanse Netflix en andere media services kunt deblokkeren. Het biedt niet dezelfde beveiliging en privacy als de ExpressVPN-toepassing. Het biedt echter iets snellere browse- en laadtijden van inhoud.

Kan elk apparaat MediaStreamer gebruiken?

Ja, elk apparaat dat verbinding maakt met internet, kan MediaStreamer gebruiken. Hoewel jouw apparaat mogelijk niet expliciet wordt vermeld op de ondersteunde platforms van ExpressVPN, als het je in staat stelt om handmatig je DNS-instellingen te wijzigen, kun je MediaStreamer probleemloos gebruiken.

Je hoeft het ook niet per se alleen voor mediastreaming te gebruiken; het kan worden gebruikt om Netflix te deblokkeren, ja, maar het kan ook worden gebruikt om andere geo-beperkte diensten en platforms te deblokkeren. Merk echter op dat het niet hetzelfde niveau van beveiliging en anonimiteit biedt als de traditionele ExpressVPN-toepassing.

Als je geïnteresseerd bent in het gratis uitproberen van ExpressVPN, bieden zij een proefperiode van 30 dagen aan. Dit is hoe het werkt: Je meldt zich aan voor een normaal abonnement, maar gedurende de eerste 30 dagen van jouw abonnement heb je de optie om contact op te nemen met de klantenservice, jouw abonnement te annuleren (zonder de noodzaak om een reden op te geven) en een volledige terugbetaling te ontvangen.

Probeer ExpressVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Sluiten
Close button