Gratis VPN's voor Netflix: Dit is wat wij aanbevelen

Is het mogelijk om een gratis VPN te gebruiken om Netflix te deblokkeren? We hebben ernaar gekeken en een paar werkende opties gevonden.

Image: Tomas Mazowski
Bijgewerkt: 22 juni, 2023
Free VPN for Netflix

Er zijn meer dan 15.000 films en series beschikbaar op Netflix wereldwijd, maar de meeste daarvan kunnen niet gestreamd worden zonder de hulp van een VPN. Normaal gesproken beperkt het alleen bekijken van de catalogus van je eigen land je tot 5.000 tot 6.000 titels, waardoor je tweederde van de content die je had kunnen bekijken misloopt.

Hoewel er veel betaalde VPN's zijn die erin slagen om de meeste van Netflix te deblokkeren (bekijk onze gids voor de beste hier), zijn er ook een paar gratis opties die mogelijk werken, afhankelijk van je vereisten. Deze VPN's kunnen geschikt zijn als je geen toegang nodig hebt tot alle catalogi, of als je bereid bent om minder betrouwbare of lagere kwaliteit toegang tot de streamingdienst te accepteren.

In dit artikel zullen we kijken naar een volledig gratis VPN die werkt met Netflix, waarbij we de voordelen en beperkingen ervan onderzoeken. Als je liever een VPN hebt die erin slaagt om bijna alle content van Netflix betrouwbaar te deblokkeren, raden we ExpressVPN aan. Hoewel het niet gratis is, kun je het 30 dagen lang proberen en een volledige terugbetaling krijgen als je annuleert voordat de proefperiode eindigt. Ideaal als je slechts een paar films wilt kijken of als je van plan bent om een serie te bingewatchen.

Probeer ExpressVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Werkende optie: Gratis versie van AtlasVPN.

AtlasVPN is een betaalde VPN-service die ook een volledig gratis, maar enigszins beperkte, versie aanbiedt. Het kan een beetje lastig zijn om de aanmeldingspagina voor de gratis versie op hun website te vinden, omdat ze je proberen te sturen om te betalen. Klik echter op de "Inloggen" link in de rechterbovenhoek voordat je een "Aanmelden" (of "Beginnen") link vindt op de volgende pagina die wordt geopend.

Eenmaal daar kun je je aanmelden met alleen je e-mail, zonder enige creditcardgegevens te verstrekken. Het hele proces is super eenvoudig en duurt minder dan vijf minuten.

Log in
Klik op "Inloggen" en op de volgende pagina zul je een link "Aan de slag" zien.

Werkt het met Netflix?

De gratis versie van AtlasVPN biedt toegang tot 1 server in Nederland en 2 servers in de Verenigde Staten (specifiek Los Angeles en New York). Alleen de Amerikaanse servers zijn compatibel met Netflix, maar het goede nieuws is dat beide servers naadloos werkten zonder enige problemen. Aangezien Amerikaanse Netflix meestal is wat je wilt deblokkeren, is dit een positief resultaat. Als je al in de VS bent en de catalogi van andere landen wilt deblokkeren, zal AtlasVPN je niet helpen, althans niet met de gratis versie.

We zijn gevestigd in Zweden en slaagden erin om onze testfilm, Terminator 2 -momenteel alleen beschikbaar in Canada en de VS - te streamen zonder onderbrekingen of bufferingproblemen.

We hebben succesvol Terminator 2 gekeken, ook al zou het niet beschikbaar moeten zijn in Zweden.

Beperkingen

Hoewel het geweldig is dat je gratis Amerikaanse Netflix kunt deblokkeren, is het slechte nieuws dat je, tenzij je betaalt, slechts een maximum van 5 GB per maand kunt overdragen. Dit is een behoorlijk ernstige beperking, aangezien video van hoge kwaliteit veel bandbreedte vereist en je toegestane datalimiet zeer snel zal worden opgebruikt.

Wat betekent 5 GB in termen van "uren bekeken"? Welnu, volgens Netflix is een uur streamen ongeveer 300 MB bij lage kwaliteit, 700 MB bij gemiddelde kwaliteit, 3 GB bij hoge kwaliteit (1080p) en 7 GB bij Ultra HD (4K).

Kortom, vergeet Ultra HD, blijf bij gemiddeld en je krijgt elke maand 7-8 uur gratis Netflix VPN-tijd. Voldoende voor 3 films of een volledig seizoen van 10 afleveringen van je favoriete serie (zolang elke aflevering maximaal 45 minuten duurt).

Snelheid

De serversnelheden zijn uitstekend en meer dan voldoende om te streamen in 4K-kwaliteit zonder enige buffering. Gezien de eerder genoemde datalimiet, wil je misschien nog eens nadenken voordat je in deze kwaliteit gaat streamen.

Bij het gebruik van de snelheidstest van Google ondervonden we een prestatieverlies van ongeveer 20% bij het verbinden van Zweden naar Los Angeles, halverwege de wereld, wat niet slecht is.

AtlasVPN speed test showing aprx 20% speed loss when connected to the VPN.
Volgens de snelheidstest van Google veroorzaakt het verbinden met AtlasVPN in Los Angeles een verlies van ongeveer 20% in downloadsnelheid.

Ons oordeel

Alles bij elkaar genomen is AtlasVPN een van de weinige echt gratis VPN-opties die werken met Netflix. Het is snel, zeer eenvoudig in te stellen en werkt om Amerikaanse Netflix te deblokkeren. Het nadeel is dat het je beperkt tot 7-8 uur streamen in gemiddelde kwaliteit per maand.

---

Prijs: Gratis, geen creditcard nodig
Deblokkeert Netflix: USA
Beperkte gegevensoverdracht: Ja, beperkt tot 5 GB per maand
Website van AtlasVPN

Andere gratis VPN's en hun Netflix-compatibiliteit

Windscribe

Werkt voor sommige locaties. Vanuit hun ondersteunde gratis locaties slaagden we erin de volgende Netflix-bibliotheken te deblokkeren: Frankrijk, Duitsland, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Turkije en Roemenië. Gegevensoverdracht is beperkt tot 10 GB per maand (2 GB als je hen geen e-mailadres verstrekt).

ProtonVPN

Werkt niet. Biedt een volledig gratis versie aan die 3 locaties omvat zonder enige beperking op de overgedragen gegevens: Japan, Nederland en de Verenigde Staten. We kregen geen van deze locaties aan de praat met Netflix.

Tunnelbear

Werkt niet. Ze beperken ook de gegevensoverdracht tot 500 MB per maand, wat niet genoeg zou zijn voor enige vorm van streaming.

Hide.me

Werkt niet. We hebben alle gratis serverlocaties geprobeerd en we slaagden er niet in om enige Netflix-bibliotheken te deblokkeren.

VPNhub

Bevat de desktopclient niet in de gratis versie. De Android-versie was niet beschikbaar om te downloaden op Google Play in Zweden, dus we konden het niet testen.

Semi-gratis optie: 30 proefdagen van ExpressVPN

OK - ExpressVPN biedt geen gratis versie aan, maar we voelen toch de noodzaak om het te vermelden in dit artikel omdat het de beste VPN is om Netflix te deblokkeren en het werkt voor de meeste locaties. Als je iets specifieks in gedachten hebt dat je wilt streamen en gewoon iets wilt dat werkt, raden we aan om je aan te melden voor ExpressVPN. Je moet je creditcardgegevens verstrekken, maar als je het abonnement binnen 30 dagen annuleert, geven ze je een volledige terugbetaling, waardoor het in feite gratis is.

Probeer ExpressVPN nu » 30 dagen geld-terug-garantie.

Conclusie 

Daar heb je het! Je kunt Netflix gratis deblokkeren, ook al kan de ervaring niet zo soepel zijn als bij het gebruik van een betaalde VPN. Persoonlijk, als we geen gebruik konden maken van ExpressVPN, zouden we zowel AtlasVPN als Windscribe installeren en Atlas gebruiken voor Amerikaanse Netflix en Windscribe voor de rest. Die combinatie brengt je heel ver, zonder enige kosten.

Sluiten
Close button